Почетна

назад до:"Почетна"

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА И ШОПИНГ ВО ТИРАНА 15.02.2020


Поаѓање во 05 часот со автобус, за Албанија преку Струга ( во 07.00 часот) на г. п. Ќафасан.

 

Пристигнување во ТИРАНА во утринските часови (10 ч), прошетка во центарот

на градот каде можат да се видат знаменитостите на градот: плоштадот и

споменикот на Скендербег, Парламентот,Турбето - гробница на Каплан паша,
највисоката зграда - хотел Плаза, камениот мост Табак - туристичка атракција од 18 –
ти век, Комплексот на Саат кулата и  Хаџи Едем Беј џамија од 18 - ти век, бункер
музејот, Историскиот музеј, бившата резиденција на Енвер Хоџа, зградата на опера и
балет театар....

Потоа посета на трговскиот шопинг центар ТЕГ.Ова е период на
големи попусти(крај на Јануари,до средина на Февруари). Попладнето поаѓање за

Македонија и пристигнување  во вечерните часови.

 

Цена: 690 денари

 

Во цената е вклучено:

- автобуски превоз на дадената релација

- посета на знаменитостите во центарот на Тирана,

- организација и придружник на патувањето.


назад до:"Почетна"

Новости

12.05.2017

НАЈУБАВИ ПЛАЖИ НА СИТОНИЈА


Топ 10 најубави плажи на Ситонија, вториот крак на Халкидики, кои ќе ви станат едни од омилените.

повеќе

05.11.2016

КАКО ПАТУВАЊАТА НЕ ПРАВАТ ПОДОБРИ ЛИЧНОСТИ ?


Патувањата секој ги доживува на различен начин, но со сигурност на сите ни влијаат и повеќе од одлично.

повеќе

12.05.2016

10 дена на море прават чудо за вашето тело и душа


Што точно ви носи летувањето на море?

повеќе